Πατρίδα, λένε, δεν είναι μόνο ο τόπος γέννησης κάποιου. Πατρίδα είναι ο τόπος στον οποίο κάποιος μεγάλωσε, κατοικεί, ο τόπος που σου ξυπνά όμορφες μνήμες, εκεί που αποκτάς βιώματα, ο τόπος που πονάς και αγαπάς!

Φίλες και φίλοι Συριανοί, αυτό είναι η Σύρος για μένα… η πατρίδα μου! Μπορεί να μην γεννήθηκα εδώ, ωστόσο το όμορφο νησί μας είναι για μένα η πατρίδα μου, ο τόπος, στον οποίο μεγάλωσα και επέλεξα συνειδητά να επιστρέψω πριν από περίπου τρία χρόνια!

Όταν χτύπησε το τηλέφωνο μου και στην απέναντι γραμμή ήταν η Μαρία Καζαντζάκη, ζητώντας μου να μιλήσουμε για το ενδεχόμενο εμπλοκής μου σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η αλήθεια είναι πως ήμουν διστακτικός. Στα είκοσι χρόνια ενασχόλησής μου με τη δημοσιογραφία, βλέπετε, ήμουν πάντα «απέναντι» στους πολιτικούς και την πολιτική, ασκώντας τους κριτική για τα όποια λάθη ή παραλείψεις.
Στη συνάντηση που είχαμε, όμως, στο γραφείο της και οι «καθαρές» της κουβέντες που άκουσα, το πάθος της για μία καλύτερη Σύρο, το όραμά της προκειμένου ο τόπος να αλλάξει πλέον σελίδα και να αποκτήσει τη δυναμική που χρειάζεται, έτσι ώστε να ξεφύγει από την εσωστρέφεια των τελευταίων δεκαετιών, ήταν που «άναψαν» την σπίθα μέσα μου.

Όταν, μάλιστα, διαπίστωσα και την ομάδα ανθρώπων που βρίσκονται δίπλα στην Μαρία Καζαντζάκη, τότε ήταν που πείστηκα πλέον πως δεν θα μπορούσα θα λείψω από αυτή την προσπάθεια. Άνθρωποι νέοι, με καινοτόμες και κυρίως υλοποιήσιμες ιδέες, που δεν τους ενδιαφέρουν οι «καρέκλες» και τα αξιώματα, αλλά αντιθέτως δείχνουν μία απαράμιλλη θέληση να προσφέρουν ανιδιοτελώς στον τόπο τους.
Άλλωστε, φίλοι μου, κουραστήκαμε πλέον να ακούμε μεγάλα λόγια, δίχως πραγματικό αντίκρισμα στο βιοτικό επίπεδο των Συριανών. Βαρύγδουπες υποσχέσεις, οι οποίες παραμένουν ανεκπλήρωτες στα προεκλογικά φυλλάδια.

Οι πολίτες της Σύρου βαρέθηκαν να βλέπουν «επαγγελματίες» της πολιτικής να ανακυκλώνονται σε κάθε προεκλογική περίοδο, ντυμένοι με διαφορετικό μανδύα κάθε φορά, να «σφάζονται» για να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα… την απόκτηση, δηλαδή, μιας θέσης στο δημοτικό συμβούλιο.

Πλέον έφτασε η στιγμή η Σύρος να περάσει στα χέρια των πολιτών της. Όλων αυτών των ανθρώπων που έχουν διάθεση να προσφέρουν πραγματικά στον τόπο τους, χωρίς κομματικές ή άλλου είδους εξαρτήσεις.
Και σε αυτή την προσπάθεια ζητώ την στήριξή σας… πλέον δεν μπορούμε να μένουμε άλλο αμέτοχοι, ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και από κοινού να στηρίξουμε τον τόπο που αγαπάμε!

Γιατί πάνω από όλους μας… Πρώτα είναι η Σύρος!

Γεννήθηκε στην Αθήνα πριν από 42 χρόνια, αλλά σε ηλικία 10 ετών βρέθηκε με τους γονείς του στη Σύρο, όπου τελείωσε το 1ο Γενικό Λύκειο. Στη συνέχεια, σπούδασε δημοσιογραφία στο ANT1 MediaLab. Από το 1995 εργάζεται ως δημοσιογράφος του ελεύθερου και αστυνομικού ρεπορτάζ, πρώτα στο ραδιόφωνο (ΕΡΑ2, Flash 96) και στη συνέχεια στην τηλεόραση (ALTER, Alpha, STAR, ΕΡΤ). Έχει εργαστεί στα διαδικτυακά μέσα flash.gr, ert.gr και real.gr.

Πριν από τρία χρόνια επέστρεψε στη Σύρο, όπου ζει και εργάζεται, όντας πατέρας ενός 8χρονου αγοριού.

Από νεαρή ηλικία τον ενδιέφερε η ενασχόλησή με τον αθλητισμό (ποδόσφαιρο, υδατοσφαίριση), η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με την φίλαθλη ιδιότητα.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, τον κινηματογράφο, αλλά και το διάβασμα λογοτεχνικών και ιστορικών συγγραμμάτων. Μιλά άπταιστα αγγλικά και γαλλικά.