Επιτυχημένη λέγεται η Δημοτική Αρχή,  η οποία καταφέρνει να ενώσει όλους τους δημότες, η οποία τους προστατεύει και τους αγκαλιάζει με τον ίδιο τρόπο, που ασκεί τη διοίκηση με βάση τις αρχές της ισότητας και της ισονομίας, που αντιμάχεται διχόνοιες και έριδες, που στέκεται εμπόδιο πραγματικό σε όποιον επιδιώκει να υιοθετήσει διχαστικές τακτικές για προσωπικό του όφελος, ευνοώντας τα προσωπικά του ιδιοτελή συμφέροντα.

Επιτυχημένη λέγεται η Δημοτική Αρχή που σέβεται τους δημότες, που φροντίζει για την καθημερινότητά τους, που παρέχει  στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας και στα Άτομα με Ειδικές Δεξιότητες ζεστασιά και θαλπωρή, που δεν ξεχνά ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή καθημερινότητα.

Επιτυχημένη λέγεται η Δημοτική Αρχή που δεν κοιμίζει τις συνειδήσεις, αλλά δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες  για την ομαλή ένταξη των νέων στην κοινωνία, τους οποίους ενεργοποιεί και αναζητά τη συμμετοχή τους σε όλες τις δράσεις του Δήμου,  αποδεχόμενη και εφαρμόζοντας τις νέες ιδέες , τις οποίες η νεολαία έρχεται να προτείνει.

Επιτυχημένη λέγεται η Δημοτική Αρχή που δεν παραμένει προσκολλημένη στο παρελθόν, ούτε επαναπαύεται στις δάφνες της, ούτε αναλώνεται σε φωτογραφίσεις προσώπων,  βάζοντας πολλά – διαδικτυακά κυρίως – θαυμαστικά στο πολύτιμο δήθεν έργο της.

Επιτυχημένη λέγεται η Δημοτική Αρχή που γνωρίζει ότι η επιτυχία είναι μια μάχη χωρίς τέλος, που αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες και φορείς που αντιπροσωπεύουν την εξέλιξη και τη γνώση, που δρα συλλογικά και έχει «ανοιχτά» αυτιά στις ανάγκες και προτάσεις των δημοτών, ακολουθώντας πάντα δημοκρατικές διαδικασίες.